Materialen

 

  De materialen bij het project STEM-Tools! krijg je in de vingers door al doende te leren. Daarom overtuigen we je graag om je verder te professionaliseren. Na een professionalisering van één halve dag kan je zonder probleem aan de slag met de toegevoegde materialen.  

  Klaar? Volg het stappenplan voor het verkennen van een onderzoekskarren rond knippen en bevestigen  

  1. De twee onderzoekskarren met opdrachtkaarten doorlopen de STEM-cylus (probleemstelling; brainstorm; ontwerpen/onderzoeken; testen; evalueren). De kinderen worden bij deze twee fijnmotorische vaardigheden uitgedaagd op hun niveau.
  2. Download de belangrijkste bestanden van onze website.
  3. Start met het doorlezen van de cyclus om inzicht te krijgen in de uitdagingen van muis Fer. Welke uitdagingen gaat hij aangaan? Elke cycli bestaat uit vijf fasen: probleem, brainstorm, ontwerpen/onderzoeken, testen, evalueren. Per fase in de cyclus staan er inhoudelijke, didactische en organisatorische tips op vlak van STEM en fijne motoriek in het onderzoeksmateriaal. 

  Wij steven er naar om jullie zo goed mogelijk te begeleiden bij het uitproberen van onze materialen bij het project STEM-Tools!. Wij hebben onder meer ook nagedacht over preteaching, hoekenverrijking etc.

  Wil je graag coaching krijgen op maat? Schrijf je dan zeker in voor één van onze opleidingen.

   

  Onderzoeksmateriaal STEM-Tools! knippen

  Onderzoeksmateriaal_STEM_Tools_Knippen.pdf

   

  Onderzoeksmateriaal STEM-Tools! bevestigen

  Onderzoeksmateriaal_STEM_Tools_bevestigen.pdf